button-e-invoice (gr)

empty-gr

Search

FaLang Language Switcher

Hot Swipe Carousel

Ανακοινώσεις

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛ. 17/2023

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛ. 17/2023

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ) προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία και με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή για Προμήθεια Υδρ...

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου για συνάντηση ΣΥΛ - ΣΑΛ - ΚΟΙΟΣ

Δελτίο Τύπου για συνάντηση ΣΥΛ - ΣΑΛ - ΚΟΙΟΣ

Τα Συμβούλια Αποχετεύσεων Λάρνακας και Υδατοπρομήθειας Λάρνακας σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημί...

Περισσότερα

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ  ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ) ΓΙΑ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ

Περισσότερα

The Truth about the Water of Larnaca

Σημαντική Ανακοίνωση σχετικά με ασυνήθιστα ψηλές καταναλώσεις Απρίλης 2015

Αγαπητοί καταναλωτές,

Έχει παρατηρηθεί τελευταίως ότι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις υποστατικών (σωλήνες διανομής νερού, συστήματα ποτίσματος, πισίνες, καζανάκια αποχωρητηρίων κλπ) παρουσιάζουν συχνά βλάβες με αποτέλεσμα να προκαλείται ανεξέλεγκτη απώλεια νερού και οι καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν ψηλούς λογαριασμούς. Ιδιαίτερα συχνές είναι οι περιπτώσεις διαρροών που δεν γίνονται έγκαιρα αντιληπτές επειδή οι καταναλωτές απουσιάζουν από τα υποστατικά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την καλή κατάσταση και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων μετά τον υδρομετρητή φέρουν αποκλειστικά οι καταναλωτές, όπως και την ευθύνη για οποιαδήποτε υπερκατανάλωση και ανάλογη χρέωση. Για να προληφθεί σπατάλη του νερού και πληρωμή ψηλών λογαριασμών θα πρέπει-

 

(α) όλες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μετά τον υδρομετρητή μέχρι το σημείο παροχής νερού στο υποστατικό να είναι, όπου δυνατόν, επιφανειακές, για να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν διαρροές,

(β) να γίνεται τακτικός έλεγχος των εγκαταστάσεων και παρακολούθηση της κατανάλωσης που καταγράφει ο υδρομετρητής (τουλάχιστο μια φορά το μήνα), και

(γ) να κλείνεται ο διακόπτης ή/και να αφαιρείται ο υδρομετρητής σε ακατοίκητα υποστατικά ή όταν ο καταναλωτής απουσιάζει από το υποστατικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Πληροφορείστε ότι, υπό το φως των πιο πάνω, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι δε θα εξετάζει αιτήσεις για μείωση λογαριασμών σε ακατοίκητα υποστατικά ή όταν οι υπερβολικές καταναλώσεις συνδέονται με βλάβες σε πισίνες ή συστήματα ποτίσματος ή/και γενικότερα όταν οι υπερβολικές καταναλώσεις οφείλονται σε παράλειψη ή/και αμέλεια ή/και αδιαφορία των καταναλωτών να μεριμνήσουν για τη λήψη των προαναφερόμενων μέτρων πρόληψης απωλειών νερού από τις εγκαταστάσεις τους.

 

 

Xpert Tabs

water-lab.

Μεγάλη σημασία δίδεται από το Συμβούλιο στην καθημερινή και συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού για προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χημικών και βακτηριολογικών αναλύσεων, που γίνονται από το Γενικό Χημείο του κράτους πάνω σε δείγματα νερού που λαμβάνονται από την Υγειονομική Υπηρεσία Λάρνακας από τις πηγές του Συμβουλίου, τις υδατοδεξαμενές και από διάφορα σημεία κατανάλωσης, το νερό είναι υγιεινό και κατάλληλο απ΄ όλες τις απόψεις για ανθρώπινη κατανάλωση.

Read More

water-leak.jpg

Μέρος της ποσότητας νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο υδατοπρομήθειας δεν καταγράφεται από τους υδρομετρητές των καταναλωτών λόγω ανακριβειών, λανθασμένων ενδείξεων των υδρομετρητών και άλλων συναφών αιτιών, ή και λόγω απωλειών. Οι απώλειες αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο σε διαρροές που δεν μπορούν να εντοπιστούν εγκαίρως ή ζημιές που προξενούνται στο δίκτυο από τρίτους. Το ποσοστό της μη τιμολογηθείσας ποσότητας νερού περιορίστηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα πριν από την περίοδο 2008 - 2009 που εφαρμόστηκαν τα περιοριστικά μέτρα στην παροχή νερού.

Read More

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ) έχει λάβει χρηματοδότηση €7 εκ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, τα οποία θα επενδυθούν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών καθώς και για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του οργανισμού.
Η επένδυση του ΣΥΛ εμπίπτει στον Άξονα Πολιτικής 2 και πιο συγκεκριμένα στην Ενότητα 2.3 – «Έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων», που περιλαμβάνει δράσεις στο πεδίο των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το ΣΥΛ θα υλοποιήσει τα εξής έργα: (1) «Κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 10.000 m3 στην Κλαυδιά» (€3 εκ.), (2) «Εφαρμογή έξυπνων τεχνολογιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας» (€4 εκ.).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επένδυση του ΣΥΛ κάντε κλικ εδώ: Περισσότερα

Language Switcher -offcanvas

main menu