button-e-invoice (gr)

empty-gr

Search

FaLang Language Switcher

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΛΑΣΤΙΧΟΥ - Ιούλιος 2014

23 Ιουλίου 2014


Αγαπητοί πελάτες,


Οι συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας που βιώνουμε στην Κύπρο τον τελευταίο χρόνο είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στο υδατικό ισοζύγιο του τόπου. Οι διαθέσιμες ποσότητες νερού δεν είναι ικανοποιητικές για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες μας σε νερό, γι΄ αυτό και η Κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει περιορισμούς στο νερό που διατίθεται για σκοπούς άρδευσης.

Παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν περιλαμβάνουν, στο παρόν τουλάχιστο στάδιο, περικοπές νερού για ύδρευση, οφείλουμε όλοι μας να εξοικονομούμε το νερό και να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο την άσκοπη σπατάλη του.

Για περιορισμό της αλόγιστης σπατάλης νερού το Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει πιστά τις πρόνοιες του περί Εξοικονομήσεως Νερού (Ειδικά Μέτρα) Νόμου, βάσει του οποίου απαγορεύεται η χρήση λαστίχου για το πλύσιμο πεζοδρομίων δρόμων ή βεραντών ή κυγκλιδωμάτων ή αυτοκινήτων. Οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει το Νόμο είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €513 ή και στις δύο ποινές. Εξώδικη ρύθμιση του αδικήματος γίνεται με την καταβολή προστίμου ύψους €51 στο Συμβούλιο.

Το νερό στην Κύπρο βρίσκεται σε ανεπάρκεια. Κάθε σταγόνα νερού που σπαταλούμε σήμερα θα τη στερηθούμε αύριο. Εξοικονομείστε το.

Language Switcher -offcanvas

main menu