Διαγωνισμοί

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας σε έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που διοργάνωσε στις 16 Μαρτίου 2016, στο Myth Factory στη Λάρνακα, τίμησε όσους διακρίθηκαν και, γενικά, όσους συμμετείχαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν το 2015 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής του Συμβουλίου, 50 χρόνων προσφοράς προς τους πολίτες της Λάρνακας. Θέμα και των δύο διαγωνισμών ήταν "Το Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού". Ο διαγωνισμός φωτογραφίας διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και ο διαγωνισμός ζωγραφικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έγινε λίγες μόνο μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, και είχε σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη σημασία που έχει το νερό για την ανθρωπότητα και την ανάγκη που υπάρχει για αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων.

Στο διαγωνισμό φωτογραφίας το πρώτο βραβείο απέσπασε το έργο "Ελπίδα Ζωής" του Λοΐζου Οικονομίδη, το δεύτερο βραβείο το έργο "Πέτρα και Νερό" της Μαρίας Τοφαρίδου και το τρίτο βραβείο το έργο του Στέλιου Αλεξάνδρου" If we don’t use it, we lose it".

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής το πρώτο βραβείο απέσπασαν οι μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας Θεοφύλακτος Στυλιανού, Κυριακή Κυριάκου, Μύριαμ Γκατ και Ανδρέας Κουλουμή, το δεύτερο βραβείο η μαθήτρια του Λυκείου Αραδίππου-Τάσος Μητσόπουλος Δανάη Πάτσαλου και το τρίτο βραβείο οι μαθήτριες του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας Κορίνα Γιαννακοπούλου και Αναστασία Φιλίππου.


Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας 
Μάρτης 2016

Φωτογραφίες εκδήλωσης

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα "Νερό, συστατικό ζωής και δημιουργίας" μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών (Κύκλος Α΄ & Β΄). Τα έργα που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν στις τελικές γιορτές  κάθε Κύκλου του Δημοτικού Σχολείου.

Φωτογραφικό Υλικό (Κύκλος Α)

Φωτογραφικό Υλικό (Κύκλος B)

Με την ευκαιρία της συναπόφασης του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιβαδιών για ανάληψη της υδατοπρομήθειας ολόκληρης της Κοινότητας Λιβαδιών από το Συμβούλιο, διοργανώθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής στο καθένα από τα σχολεία της Κοινότητας Λιβαδιών (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) με θέμα "Νερό, συστατικό ζωής και δημιουργίας.".

Το συγκεκριμένο μήνυμα είχε στόχο να προβληματίσει τα παιδιά, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να δημιουργήσει πρακτικές για σωστή χρήση του νερού.

Μέσα από το διαγωνισμό, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 118 συνολικά μαθητών, δημιουργήθηκαν εξαιρετικά έργα.

Όλα τα έργα που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Λιβαδιών στην πλατεία αγνοουμένων, μέσα στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της Κοινότητας. Τα έργα προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και μέσα από εκθέσεις που στήθηκαν στην τελική γιορτή κάθε σχολείου. Σε όλους τους συμμετέχοντες επιδόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Φωτογραφικό Υλικό

Η εβδομάδα από 9 μέχρι 13 Ιουνίου 2009 κηρύχθηκε "Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Νερό". Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, στις 10 Ιουνίου 2009 διεξήχθηκε ειδική εκδήλωση στη "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" της Λάρνακας, όπου βραβεύτηκαν, μεταξύ άλλον, οι μαθητές των λυκείων και των ιδιωτικών σχολών της Λάρνακας που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε το Συμβούλιο με θέμα "Νερό, πολύτιμο αγαθό και κληρονομιά όλων μας που χρειάζεται σωστή μεταχείριση".

Συμμετείχαν 78 μαθητές από 8 σχολεία της Λάρνακας και τρία έργα επιλέγηκαν για τα χρηματικά έπαθλα των €500, €300 και €200 αντίστοιχα, σε άλλα τρία έργα απονεμήθηκε έπαινος και χρηματικό βραβείο €150, ενώ η επιτροπή αποφάσισε να βραβεύσει και τρεις αφίσες με το χρηματικό ποσό των €50.

Φωτογραφικό Υλικό

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του Συμβουλίου για καλλιέργεια υδατικής συνείδησης ανάμεσα στους νεαρότερους καταναλωτές, το Συμβούλιο διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιβαδιών διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα "Νερό: Συστατικό ζωής και δημιουργίας.". Ο διαγωνισμός, αυτή τη φορά, απευθυνόταν σε μαθητές του γυμνασίου-λυκείου Λιβαδιών.

Το συγκεκριμένο μήνυμα είχε στόχο να προβληματίσει τα παιδιά, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να δημιουργήσει πρακτικές για σωστή χρήση του νερού.

Φωτογραφικό Υλικό