Δραστηριότητες

 

 

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας και Διαφώτισης (ΣΕΑΔ) Επαρχίας Λάρνακας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2016, στα Γραφεία του Συμβουλίου. Στην αιμοδοσία έλαβε μέρος όλο το προσωπικό του οργανισμού που συνέβαλε στο να στεφθεί με επιτυχία η όλη προσπάθεια.

Πρόθεση του Συμβουλίου είναι η εθελοντική αιμοδοσία να γίνει θεσμός για καλύτερη στήριξη του δύσκολου έργου που επιτελούν σε αυτό τον τομέα τα Ιατρικά Κέντρα του νησιού μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη που δίνει ζωή και ελπίδα προς τον συνάνθρωπό μας, και ταυτόχρονα ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές!

Φωτογραφίες αιμοδοσίας

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων λειτουργίας του, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας διοργάνωσε χθες και σήμερα (15 και 16 Οκτωβρίου) Πανηγυράκι Νερού στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο για παιδιά «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και περιλάμβανε παιγνίδια, πειράματα και άλλες δραστηριότητες σε σχέση με το νερό.

Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν παιδιά των δημοτικών σχολείων της Λάρνακας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινία μικρού μήκους για το νερό, αφήγηση παραμυθιού από το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Παιδο-παιχνιδίσματα και Παραμυθοσκαρφίσματα» και παράσταση θεάτρου σκιών από Καραγκιοζοπαίχτη. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε υγιεινό πρωινό προσφορά της Τράπεζας Κύπρου.

Πέρα από τον εορταστικό της χαρακτήρα, η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ανάδειξη της σημασίας του νερού για την ανθρωπότητα και στην ανάγκη που υπάρχει, ιδιαίτερα στον τόπο μας, για την εξοικονόμηση και την προστασία του.

Αύριο Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, το Πανηγυράκι θα είναι ανοικτό για το κοινό και τα παιδιά που θα παρευρεθούν θα μπορέσουν να απασχοληθούν με τα δημιουργικά παιχνίδια και τις άλλες δραστηριότητες του Μουσείου «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε το Σάββατο και να περάσουμε μαζί ένα όμορφο πρωινό.

Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας 
Οκτώβρης 2015

 Φωτογραφίες Τριήμερου Πανηγυριού Νερού 15-17/10/2015

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 17 Απριλίου 2015 κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Οδ. Χ΄΄Στεφάνου, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην 50χρονη πορεία του Συμβουλίου, στο έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα και στους μελλοντικούς στόχους του οργανισμού.  Η ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας βρίσκεται στο link.  Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης έγινε αιμοδοσία από υπαλλήλους του Συμβουλίου. Σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση βρίσκονται στους πιο κάτω συνδέσμους.

Φωτογραφίες Αιμοδοσίας

Φωτογραφίες Δημοσιογραφικής Διάσκεψης

Μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το ΣΥΛ συμμετείχε σε δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από το Δήμο Λάρνακας μέσα στο 2011 για προβολή της βιώσιμης κινητικότητας. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ανέλαβε να επιχορηγήσει την αγορά τριών ποδηλάτων, ένα για να κληρωθεί μεταξύ μαθητών λυκείου της Λάρνακας που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εφαρμογής εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και δυο για να κληρωθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης, 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2011. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί επέκταση του θεσμού "Στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο" και έχει στόχο να ενθαρρυνθούν οι τοπικές αρχές να προωθήσουν εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου και να αναδείξουν τις θετικές τους συνέπειες στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Για ακόμα μια χρονιά το προσωπικό του Συμβουλίου ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Με τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία αυτή του Συμβουλίου το προσωπικό έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, δίνοντας ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων Λάρνακας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική εμπειρία τους σε θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού και περιβαλλοντικής διαχείρισης, συμφώνησαν να καθιερωθεί μεταξύ των τριών φορέων μόνιμη συνεργασία, έτσι ώστε να παρέχεται η συνδρομή και βοήθεια μεταξύ τους, με ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα που αφορούν τα αντικείμενα των δραστηριοτήτων τους.

Μέσα στο 2010, το Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας του EFQM, προκειμένου να εντοπιστούν μέσα από τη διαδικασία οι τομείς που επιδέχονται βελτίωσης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την πιστοποίηση του οργανισμού μας στο πρώτο επίπεδο επιχειρηματικής αριστείας του EFQM, αυτό της "Δέσμευσης στην Επιχειρηματική Αριστεία – Committed to Excellence in Europe".

Η εβδομάδα από 17 μέχρι 21 Μαΐου 2010 κηρύχθηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ως "Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Νερό", συνεχίζοντας ένα θεσμό που καθιερώθηκε από το 2007 από κοινού μεταξύ του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, με στόχο να αναδειχθεί η αξία και οι πολλαπλοί ρόλοι του νερού στη ζωή μας και να προβληθεί η ανάγκη για την ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Η εβδομάδα από 9 μέχρι 13 Ιουνίου 2009 κηρύχθηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ως "Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης του Κοινού για το Νερό", συνεχίζοντας ένα θεσμό που καθιερώθηκε από το 2007 από κοινού με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, τα άλλα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας, την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων, με στόχο να αναδειχθεί η αξία και οι πολλαπλοί ρόλοι του νερού στη ζωή μας και να προβληθεί η ανάγκη για την ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Με αυτή την ευκαιρία στήθηκε σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης περίπτερο ενημέρωσης από το οποίο διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό σχετικό με τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται από το κοινό για εξοικονόμηση νερού, καθώς και με πρωτοποριακά συστήματα ανακύκλωσης του ημιακάθαρτου νερού και χρήσης του νερού των γεωτρήσεων, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι με κυβερνητικές επιδοτήσεις. Το περίπτερο επανδρώθηκε από λειτουργούς του Συμβουλίου και του επαρχιακού γραφείου του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, καθώς και από προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία στήριξε και οικονομικά τη λειτουργία του περιπτέρου.

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2008 το Συμβούλιο φιλοξένησε στην πόλη μας τα μέλη της Επιτροπής 1 του EUREAU (European Union of National Associations of Water Suppliers and Waste Water Services) για την τακτική συνεδρία τους. Πρόκειται για την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Εταιρειών Ύδρευσης-Αποχέτευσης που δραστηριοποιούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που εξυπηρετούν συνολικά 450 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες, η οποία ασχολείται με την ποιότητα του πόσιμου νερού, την ευρωπαϊκή οδηγία για το νερό, τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον γενικότερα. Τις εργασίες της εν λόγω Επιτροπής παρακολουθεί εκ μέρους των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων της Κύπρου το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας.

Στην ομιλία καλωσορίσματος των συνέδρων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αναφέρθηκε στα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετώπιζε τότε ο τόπος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και στην ανάγκη που προέκυψε για μεταφορά νερού από την Ελλάδα με δεξαμενόπλοια για ικανοποίηση των μειωμένων παρεχόμενων ποσοτήτων νερού προς τα νοικοκυριά λόγω περικοπών.

Φωτογραφικό Υλικό

Για τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις για προβολή του έργου που επιτέλεσε το Συμβούλιο κατά τη μέχρι σήμερα 40χρονη πορεία του και για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία που έχει το νερό για τον άνθρωπο και την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία και εξοικονόμησή του.

Σε πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 7 Ιουνίου 2005 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Εσωτερικών κ. Ανδρέα Χρίστου προβλήθηκε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορία της υδατοπρομήθειας της Λάρνακας, όπως αυτή εξελίσσεται και διαγράφεται παράλληλα με την ιστορία της πόλης από τα πανάρχαια χρόνια ίσαμε σήμερα, έγινε παρουσίαση του βιβλίου "Υδατοπρομήθεια Λάρνακας – 4.000 Χρόνια Ιστορίας" , το οποίο εξέδωσε το Συμβούλιο σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας με την ευκαιρία των 40χρονών του, και απονεμήθηκαν τα βραβεία διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε το Συμβούλιο με θέμα "Νερό, συστατικό ζωής και δημιουργίας". Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας για τη γιορτή των Ανθεστηρίων το Συμβούλιο συμμετείχε στη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων με το ανθοστόλιστο άρμα "Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας – 40 Χρόνια Προσφοράς" πλαισιωμένο από 20μελή ομάδα παιδιών υπαλλήλων του Συμβουλίου. Η συμμετοχή του Συμβουλίου εξασφάλισε το τρίτο βραβείο.

Διαβάστε Περισσότερα στην Ετήσια Έκθεση 2005