button-e-invoice (gr)

empty-gr

Search

FaLang Language Switcher

FixCyprus: Συνεργασία Πολιτών και Δημόσιων Υπηρεσιών με σκοπό την άμεση συντήρηση και επιδιόρθωση των υποδομών του οδικού δικτύου.

To Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας ενημερώνει τους πολίτες ότι μέσω της Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «FixCyprus» μπορούν να υποβάλλουν αναφορές για αστοχίες (π.χ. βλάβες, φθορές, βανδαλισμούς) και προβλήματα θέματα που αφορούν την ποιότητα του οδικού δικτύου και των σχετικών υποδομών του (π.χ. φώτα τροχαίας, πεζοδρόμια, πινακίδες).

Η κάθε αναφορά υποβάλλεται αυτόματα στο αντίστοιχο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο με τη σειρά του μέσα από την Διαχειριστική Πλατφόρμα FixCyprus αξιολογεί και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για επιδιόρθωση ή ανάθεσή της σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για ανάλογο χειρισμό.

Οι αστοχίες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο μπορεί να αφορούν τόσο κρατικές υπηρεσίες όσο και τοπικές διοικήσεις (Έπαρχους, Δήμους και Κοινότητες), αλλά και υπηρεσίες όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων καθώς και Παρόχους Τηλεπικοινωνιών. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ενημερωθεί και εκπρόσωποί τους έχουν εκπαιδευτεί για να συμβάλουν στη διαχείριση των αναφορών μέσω της Διαχειριστικής Πλατφόρμας FixCyprus, προγραμματίζοντας σειρά ενεργειών με στόχο την επιδιόρθωση των αστοχιών ή την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

Μέσω της Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα FixCyprus παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν την πρόοδο της κάθε αναφοράς που υπέβαλαν, η οποία εμφανίζεται στο ιστορικό των αναφορών εντός της Εφαρμογής. Οι πολίτες επίσης, μπορούν μέσω της ιστοσελίδας www.fixcyprus.cy να ενημερωθούν για τα μέχρι στιγμής στατιστικά ανταπόκρισης όλων των  Αρμόδιων Αρχών.

Η χρήση της Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα FixCyprus έχει επιφέρει βελτίωση στην  ταχύτητα ταυτοποίησης και καταγραφής των αστοχιών και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, τον προγραμματισμό και την επιδιόρθωσή τους, την ενδυνάμωση της επικοινωνίας με τους πολίτες και βελτιώνει την ποιότητα του οδικού δικτύου.

Η ανάπτυξη της Διαχειριστικής Πλατφόρμας και της Εφαρμογής εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Κέντρου Αριστείας «Κοίος» για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου του οδικού δικτύου του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ευφυών και βιώσιμων συστημάτων μεταφορών, και το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου.

Η Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα FixCyprus είναι διαθέσιμη από 27/9/2022 για Android και iOS συσκευές.

Language Switcher -offcanvas

main menu